Održana prezentacija uređaja za kompletnu analitiku vina

07.06.2023.
Održana prezentacija uređaja za kompletnu analitiku vina

U organizaciji Ustanove za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ i tvrtke Labena d.o.o. koja nudi potpuna rješenja za procesnu i laboratorijsku analizu hrane, održano je predstavljanje mogućnosti uređaja za kompletnu analizu vina kako bi vinarima približili suvremenu, brzu i referentnu metodu za kontrolu kvalitete grožđa, mošta, mošta u fermentaciji te gotovog vina na analizatoru OenoFoss.

Osim lokalnih vinara s triljskog područja, na događanju u Poslovno uslužnom centru 3LJ u gospodarskoj zoni Čaporice sudjelovali su vinari od Kaštela i Imotskog do Skradina koji su na licu mjesta mogli vidjeti kako uređaj radi i analizirati svoje uzorke vina. Uređaj u svega nekoliko minuta iz par kapljica uzorka vina FTIR metodom daje informacije o ključnim parametrima važnima u vinarstvu. Uređaj je idelan za testiranje mošta za procjenu idealnog vremena za berbu, probir plodova, planiranje i praćenje fermentacije, kontrolu kvalitete po pojedinoj bačvi, kontrolu kupaža i mjerenje prije flaširanja.

Održana prezentacija uređaja za kompletnu analitiku vina

Obrađeno je tridesetak uzoraka raznih vina, bijelih i crnih, što vrhunskih vina poput crljenka i babića do kupaža. Impresionirani prikazanim mogućnostima analize, kao i rezultatima svog rada, vinari su iskazali interes za uslugama koje će Ustanova CEKOM 3LJ u skoroj budućnosti moći ponuditi.

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Trilj
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Poduzetnički Inkubator Klis
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Brendiranje Grada Trilja

Novi centar
agropoduzetništva

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.