Gradonačelnik Grada Trilja održao sastanak sa stipendistima s Kemijsko-tehnološkog fakulteta i Agronomskog fakulteta

05.05.2020.
Gradonačelnik Grada Trilja održao sastanak sa stipendistima s Kemijsko-tehnološkog fakulteta i Agronomskog fakulteta

Gradonačelnik grada Trilja Ivan Šipić održao je sastanak sa stipendistima s Kemijsko-tehnološkog fakulteta i Agronomskog fakulteta s područja grada Trilja. Sastanak je održan s ciljem da studentice i studenti dobiju informacije o mogućnostima vezanim uz nastavak stručnog usavršavanja i mogućnostima zapošljavanja na razvojnim projektima koje provodi Grad Trilj.

Također, predstavljen im je projekat Poslovno-uslužnog centra 3LJ koji ulazi u završnu fazu, kao i Ustanova CEKOM 3LJ koja je nastavak ove započete priče o razvoju novih poduzetnika s naglaskom na agropoduzetništvo. Na sastanku je, uz gradonačelnika, prisustvovao ravnatelj Ustanove CEKOM 3LJ Ivan Šušnjara, dr.sc. Frane Strikić sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu, asistent voditelja projekta PUC 3LJ Mate Paštar - djelatnik JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, te financijski stručnjak na projektu PUC 3LJ i djelatnik Grada Trilja Ivana Šipić.

Inicijator ovog sastanka bio je gradonačelnik Ivan Šipić, a na poziv za sastanak odazvalo se 9 studenata kemije i agronomije. Gradonačelnik sa svojim suradnicima je studentima prezentirao mogućnosti koje pruža Poslovno uslužni centar 3LJ u pogledu stručnog i znanstvenog usavršavanja te mogućnosti zapošljavanja, naglasivši da je cilj ovog projekta povećati broj novih usluga/proizvoda, razviti dostupnost i poboljšati kvalitetu poduzetničko poslovne infrastrukture i potaknuti razvoj malih i srednjih poduzetnika kao i povećati zapošljavanje.

Studenti su također upoznati s brojnim mogućnostima koje će biti dostupne po završetku ovoga projekta, a rezultat svega je suvremena, moderno opremljena poslovna infrastruktura. 29 cjelina ukupne površine od ukupno 3.629,28 m2, s naglaskom glavnim na inkubatoru, pratećim uslugama te brojnim potpornim uslugama za poduzetnike. Posebnu pažnju Gradonačelnik posvećuje kadrovskoj politici s ciljem zapošljavanja mladih, kvalitetnih i perspektivnih pojedinaca iz svih dijelova naše županije jer se jedino na taj način može nastaviti uspješno provođenje razvojne strategije grada. Nakon završene prezentacije, studenti su pozdravili održavanje ovakvog skupa te iznijeli svoje planove prema budućem specijalističkom usavršavanju.

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Trilj
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Poduzetnički Inkubator Klis
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Brendiranje Grada Trilja

Novi centar
agropoduzetništva

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.